Hartelijk welkom op de website van het Ridderkerks Mannenkoor.

Het Ridderkerks Mannenkoor gaat uit van de Gereformeerde Gemeente te Ridderkerk, is opgericht in 1990 en telt ongeveer 100 leden.
Sinds maart 2020 staat het koor onder leiding van Frans Cornet. Wij zingen Psalmen en geestelijke liederen, uitsluitend in het Nederlands.
Wij repeteren, om de 14 dagen, op woensdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in de hal van de Bethelkerk.
Jaarlijks geven we ongeveer 6 keer een uitvoering, informatie hierover kunt u vinden bij "uitvoeringen".
Onze leden komen uit Ridderkerk en wijde omtrek en zijn lid van de Ger. Gem. of lid van de kerkverbanden waarmee we ons nauw verbonden weten.
Houdt u van zingen? Kom eens vrijblijvend luisteren en meezingen tijdens een repetitie om de sfeer te proeven. Voor de eerstvolgende repetieavond kijkt u onder "repetities".

IVM met het corona virus zijn de repetitieavonden en de uitvoeringen tot narder order komen te vervallen.

'k Sla d' ogen naar 't gebergte heen,
Vanwaar ik dag en nacht
Des Hoogsten bijstand wacht.
Mijn hulp is van den Heer' alleen,
Die hemel, zee en aarde,
Eerst schiep, en sinds bewaarde.

Hij is al treft u 't felst verdriet,
Uw Wachter, die uw voet
Voor wankelen behoedt;
Hij, Isrels Wachter, sluimert niet;
Geen kwaad zal u genaken;
De Heer' zal u bewaken.

Zijn wacht, waarop men hopen mag,
Zal, daar zij u bedekt
En u ter schaduw strekt,
De maan bij nacht, de zon bij dag,
In koud' en gloed vermindren,
Opdat zij u niet hindren.

De Heer' zal u steeds gadeslaan,
Opdat Hij in gevaar,
Uw ziel voor ramp bewaar'.
De Heer', 't zij g' in of uit moogt gaan,
En waar g' u heen moogt spoeden,
Zal eeuwig u behoeden.

Accepteren

Google Analytics

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.